Een rondvaart over de “Vecht", de Loosdrechtse- of Vinkeveense Plassen is een beleving.

Rivier "De Vecht"

De Utrechtse Vecht is een prachtige rivier die vanaf de stad Utrecht naar het IJmeer stroomt en uitmondt bij Muiden.

De rivier is bekend om zijn prachtige omgeving. De dorpen Maarssen, Breukelen, Loenen Vreeland, Nigtevecht, Nederhorst den Bergen en Weesp, maar vooral de grootse buitenplaatsen die vroeger door rijke koopmannen uit Amsterdam zijn gebouwd, maken indruk.

In de middeleeuwen was het een belangrijke vaarroute, die met man en macht werd verdedigd, vandaar nog o.a. Kasteel Nijenrode en het Muiderslot.

De Buitenplaatsen met parkachtige tuinen met monumentale bomen en kleurrijke beplanting geven de locaties veel sfeer.
Tijdens de vaartochten over de Vecht varen we o.a door het gezellige Maarsen en langs het prachtige Kasteel Nijenrode, theekoepels, .

Loosdrechtse Plassengebied

Naast de Vecht" kunnen we via de Mijndense sluis naar De Loosdrechtse Plassen (dit afhankelijk van de vaartijd en vaartocht). Een prachtig vaargebied met meerdere grote plassen en kleinere doorvaarten tussen eilandjes legakkers en rietkragen. De loosdrechtse maken onderdeel uit van het Groene Hart van Nederland. Deze rondvaart is meer dan een ervaring. 

Vinkeveense Plassengebied

Ook een vaartocht over de Vinkeveense Plassen behoort tot de mogelijkheden.
Er zijn verschillende plassen, gescheiden door legakkers, zandeilanden en natuurgebieden met prachtige flora en fauna.
De ring van twaalf zandeilanden is aangelegd. 

De legakkers in het Plassenschap zijn overblijfselen van de veenafgraving in de 16e eeuw, tegenwoordig een karakteristiek deel van het landschap bij de plassen.

Kom genieten van een rondvaart over "De Vecht”,  Loosdrechtse Plassen of Vinkeveense Plassen onder het genot van een heerlijk buffet of High Tea met uw familie, gezelschap, vrienden, collega's.

Reserveer nu één van onze arrangementen (inclusief vaartocht) over de “Vecht"  met uw gezelschap (Min. 25 personen) om bijvoorbeeld een rondvaart te maken over de Vecht, Loosdrechtse Plassen of de Vinkeveense plassen onder het genot van bijvoorbeeld een heerlijk Hight Tea. 

Bekijk onze prijslijst Online!

Handig online bladeren door ons flipbook. Het scheelt enorm veel papier en is beter voor het milieu.
Het boek is ook als PDF te downloaden en te bewaren op de computer, ipad, tablet of mobiel zodat u het nog eens rustig kunt doorbladeren op een later tijdstip.